duminică, 12 mai 2013

Independenta de bani ?

  Asa cum ati remarcat deja, il admir pe Diogene-cainele, unul dintre cei mai simpatici filosofi antici. Da, da...cel care a creat scoala cinicilor a fost un tip extrem de simpatic si al carui sarcasm nu a prea putut fi egalat. Desi multi inca incercam.

  Aristip ( si el imi este simpatic) era cunoscut pentru faptul ca profita de bogatia tiranului Dionysios, laudandu-l si cantandu-i ode de prea-marire. Deh... cinism de epicureic. Intr-una din zile il vede pe Diogene spaland citeva frunze de salata pentru a le manca. Plin de bunavointa il abordeaza pe acesta :
- Diogene, daca ai invata sa fii un pic mai dragut si ai venii si tu la curtea lui Dionysos, nu ar trebui sa mai speli frumzele sau sa iti faci griji pentru mancare. 
Imperturbabil Diogene si-a continua munca replicand :
- Eu am o alta perspectiva : daca tu ai invata sa speli frunzele poate nu ar trebui sa-l slujesti pe tiranul Dionysos. 

Ambii au dreptate. Este in definitv o alegere personala calea pe care vrei sa o urmezi. Dar cu siguranta este util macar sa inveti sa speli frunze chiar daca ai de gand sa slujesti la curtea cuiva.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...