marți, 13 ianuarie 2015

Reminder : 9/11 - War declaration ( rep. )

Pe 22 februarie 2013 scriam despre cresterea pericolului islamic in Europa. Din pacate am avut dreptate.

= republicare=

Omenirea pare sa fii uitat atentatul asupra New York-ului, catastrofa numita 9/11.
Cred ca semnificatia acelui groaznic act nu a fost analizata in adancime. In opinia mea 9/11 nu constituie un act de terorism. Nu constituie un atac impotriva turnurilor Gemene. Nu reprezinta un eveniment. Nu un atac impotriva Americii.

9/11 reprezinta o declaratie de razboi care trebuia sa schimbe lumea. Atacul a fost lansat impotriva lumii civilizate. Atacul a fost premeditat si a vizat ... pe toata lumea. Civili, functionari marunti, agenti bursieri, femei de serviciu, avocati, medici, politisti, vanzatorii de hot-dog, CEO, pompieri si dactilografe. Civili care aveau un singur lucru in comun: reprezentau societatea moderna. In forma ei cea mai benigna, "civila" si putin amenintatoare. Atacul ne-a vizat pe noi toti si a fost desfasurat cu scopul de a ne anihila. Ca civilizatie moderna, ca si cultura. Islamisti needucati, avand ura ca singura credinta si avand un singur scop: sa ne omoare.
Nu vor sa discutam. Nu au o lista de pretentii. Nici macar nu am aflat pentru o perioada de timp lunga cine ne-a atacat. Singurul lucru care il stiam era ca cineva/ceva vroia sa ne omoare. Sa ne anihileze civilizatia. Nu stiam de Bin Laden sau de Al-Qaeda. Stiam si ar trebui sa stim cu atat mai bine acum ce se dorea: moartea noastra.

Timp de 2000 de ani am crezut si am trait intr-o lume in care aveam dusmani pe care ii vedeam. Cu care discutam si negociam. Si stiam ce vor de la noi. Stiam unde sunt si ne trimiteam armatele acolo. Ei si noi fata in fata cu armatele noastre. Civilii in spate. Ne stiam dusmanul si stiam de ce ne ataca. Chiar si Hitler si-a declarat intentiile si le-a facut publice cu mult inainte de inceputul celui de-al doilea razboi mondial. Civilizatia creata de noi are reguli pe care toata omenirea le-a respectat. Chiar si absurdele masacre duse de nazisti in lagarele de exterminare erau declarate: doreau aplicarea solutiei finale "problemei" evreiesti. Infernalii tatari condusi de Ginghis-han aveau ambasadori !

Nu acum. Acum fanatismul islamic nu vrea sa negocieze. Nu vrea sa ii eliberam prizonierii. Nu vrea bani sau teritorii de la noi. Nu ne transmite liste de cereri. Nu are armate. Nu are soldati. Nu vrea sa ne atace armatele.

Vor sa ne omoare pe toti si incep cu baza societatii noastre : civilii nevinovati. Cladiri civile. Aeroporturi. Gari. Civili. Femei. Copii. Functionari. Someri. Bancheri. Tu. Eu. Moartea noastra este singura tinta a fanatismului islamic. Distrugerea civilizatiei europene ,mondializate, si inlocuirea ei cu tribunalele islamice, cu valurile si abuzurile fara sfarsit. Eradicarea civilizatiei.

Din punct de vedere istoric lumea civilizata nu a mai fost confruntata cu o asemenea amenintare. Amenintarea unui holocaust si al eradicarii unei civilizatii. Nici macar amenintarea eradicarii omenirii din perioada razboiului rece nu poate fi comparabila: fata in fata se gaseau doua blocuri militare cu Reguli. Cu logica si cu onoare. Ca dovada ca butonul rosu nu a fost apasat. Ca dovada ca mereu au exista conferintele de pace. Si telefoanele directe, rosii sau negre. Folosite la comunicare.

Nu de data asta. Nu avem discutii ci decapitari filmate. Nu avem rascumparari ci doar asasinate si crime filmate in care sangele umple ecranul. Nu avem revendicari ci avem atentate in care populatia civila este vizata. Nu armatele noastre sunt in vizor ci noi toti. Nu vor sa ne omoare ambasadorii sau soldatii. Vor sa ne omoare pe noi toti. Vor sa ne distruga cladirile cand sunt intesate de oameni. Fara discrimiare doar ura si moarte. Fara argumente, fara negocieri, fara logica si fara mila. Nu vedem chipuri de oameni ci doar papusi conduse de ura care nu au o valoarea a vietii proprii. Se urasc pe sine, isi urasc si mutileaza femeile, isi antreneaza copii sa isi lege bombe sub haine si sa ne omoare.  Sub valurile lor sunt legaturi de explozibil si se urca in autobuzele care ne duc copii spre scoala. Cum ar putea ei pretui viata ?

In fata acestei probleme civilizatia pare incremenita. ONU nu poate face nimic, nu poate media , discuta, cauta consens sau compromis. Cautam ca imbecilii raspunsuri logice unei lipse de logica si urii in stare barbara/pura. Cautam raspunsul la intrebarea : Cum s-a ajuns aici ? dar uitam intrebarea : Cum ne aparam de asa ceva?

9/11. L-ati uitat. Am trecut peste atentat si l-am vazut repetat. In Spania. In Bulgaria. In Egipt. In Afganistan. Turcia. Siria.Libia. Il vom vedea replicat la nesfarsit atata timp cand nu reusim sa acceptam irationalitatea si ura cu care ne confruntam. Atata timp cand nu intelegem pericolul din fata noastra nu vom putea lua masuri adecvate.

Ura fanatismului islamic creste. La fel si sustinatorii lui. Islamul este peste tot in jurul nostru. Islamul care se proclama o religie toleranta dar care nu ia masuri impotriva amenintarilor la adresa noastra, a civilizatiei occidentale. Ei vor sa ne eradicheze si noi ne complacem in superioritatea tolerantei noastre elevat-intelectualiste.

Nu vreau sa imi sustineti opiniile. Vreau doar sa va ganditi la acest atac si sa ii gasiti explicatiile, implicatiile si logica. Nu exista nici una. Exista doar ura si dorinta de a ne omori pe toti.  Cineva ....acolo...viseaza sa ne omoare pe toti. Noapte buna civilizatie europeana. Calaii se pregatesc sa te distruga. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...