duminică, 15 martie 2015

Fu*k you Diaspora !

O veche povestire a Greciei antice ( autor necunoscut) mi-a atras de curand atentia ( scuze pentru traducerea uneori neinspirata din greaca veche) :

"Un rege despotic incepuse sa simta nemultumirea celor din capitala . Erau acele nemultumiri spuse in soapta dar care impanzisera orasul. Populatia se indrepta spre o revolta. I-ar fi ucis fara mila si fara regrete dar democratia fusese regimul politic instaurat de generatii, iubit si aparat de mareata Atena. 

In acel moment despotul a gasit o solutie simpla : sa intrebe Toata populatia regatului ! Doar cei din satele indepartate de capitala nu cunosteau furturile, abuzurile si ticalosiile zilnice care se petreceau sub ochii celor din oras. Tot ce stiau ei era ca fusese pace si fusesera spectacole. Emisarii regelui au inceput sa bata toata drumurile mascati in cantareti, drumeti, negustori, stand in fiecare carciumioara, piata publica si targ, laudand cu masura cinstea si dreptatea regelui. Mai mult, explicau cum orasenii, care traiau din taxele si munca satenilor, au devenit nerusinati si vor sa il detroneze pe rege pentru a pune un alt pretedent la tron care va aduce dezastrul. 
Saracii sateni i-au crezut. Pe buna dreptate...orasenii nu comunicau cu ei. 

Cand despotul a simtit ca a venit vremea, a iesit in fata cetatenilor si a spus ca, pentru a elimina orice fel de suspiciuni, va declansa un referendum. Se va supune vointei poporului. Daca poporul ii reconfirma puterea, va starpi toti tradatorii ,ii va baga in puscarie caci lupta impotriva dreptatii. Daca poporul va vota impotriva lui, el va pleca. Doar ca.. referendumul va cuprinde toti oamenii din regat: oraseni, sateni, sclavi chiar si straini care sunt in regat.

Nu este de mirarea ca regele a reusit sa castige ( satenii fiind extrem de multi in micul regat despotic) iar apoi dezastrul a cuprins orasul. Mai mult decat atat, regele a adoptat aceste voturi publice de fiecare data cand dorea sa isi distruga dusmanii. In fond el doar se supunea vointei poporului. "
Povestea este neterminata. Cred ca autorul a cunoscut dreptatea regelui.

De ce mi-am adus aminte de aceasta povestire ? Pentru ca Diaspora vrea sa isi creasca puterea. Ceea ce nu este rau. In fond cei din diaspora au fost, sunt si vor rămâne romani. Doar ca.... doar ca habar nu au ce se întâmpla in România. Au "ceva" informații de la prieteni si rude ( sunt oare ele adevărate ?) , vad ceva stiri la televizor ( acum voi chiar mai credeți ce vedeți la televizor ?) dar se declarata apărătorii României ( uneori împotriva romanilor din România). Care Românie o apărați ? Cea imaginata de voi, o utopie pe care o aveți in minte ? In cele 4 săptămâni când sunteți aici aveți timp sa înțelegeți ce se întâmpla ? Desigur..pentru ca voi sunteți cosmopoliții Europei. Nu ma interesează ca sunteți profesori universitari, lăcătuși sau curve pe centurile Europei. Ati pierdut legătura cu societatea româneasca si cunoașteți România din breaking-news-uri.


Ati lăsa oamenii din Bacău sa aleagă primarul din Sibiu ? Dar populația județului Constanta sa aleagă Consiliul Județean din Satu-Mare ? Pai de ce nu ? Ca tot romani sunt. Deci asa nu merge .. si suntem in interiorul României. Cei din Bacău nu stiu realitatea si nevoile Sibiului. Dar voi da....

Da, știu ca toti veți sării la jugulara mea. Înainte de asta, o mica precizare : si eu am fost "diaspora". Atunci când voi aplaudați congresele lui Ceaușescu si când patrulați pe Dunăre sa omorâți fugari ( pe mine m-ați ratat) eu deja reușisem sa părăsesc "lagărul comunist". Am avut însa dorința de a reveni in România După revoluție. Sa nu îmi țineți mie lecții despre părăsirea tarii, despre dorul de tara...pana la Revoluție ma așteptau cu catușele la frontiera...

Deci voi chiar va lăsați manipulați de mincinoșii politici care va vad doar ca masa de vot care nu cunoaște ticăloșia lor ? Noi o vedem zilnic , voi sunteți "corect" informați de televizor.
Ce credeți ca va da dreptul de a vota in problemele României ? Ca susțineți economia prin banii care ii trimiteți lunar ? Greșit ! Acei bani ii trimiteți catre rude, familie sau prieteni/prietene. Nu către Statul Roman (nu incepeti cu taxe, tva blabla) ! Cand a existat o propunere sa ajutati direct statul roman - mai exact sistemul de sanatate al Romaniei - ati sărit de cur in sus ! Va taxează Statul Roman dar voi nu beneficiați de asistenta medicala in Românie ! Pai nu erati voi cei care "sustineau economia" ? Nu rudele voastre in varsta genereaza facturi imense in ambulatorii, sali de operatii arhipline sau la compensarea medicamentelor ?Facturile alea le plătim noi, tâmpiții romani din România. Fățarnici infatuați !

V-ati enervat ? E bine. Acum decideți : vreti sa fiti parte din cei care decid soarta României - reveniți in tara. Vreți sa ajutați România fără sa reveniți - investiți in România, încercați sa va educați prietenii si rudele in spiritul democrațiilor occidentale in care trăiți. Trimiteți sugestii, idei, propuneri. Dar nu imi spuneți mie ce este bine pentru România, eu care plătesc lunar taxe imense , care ma lupt cu birocrația zilnic, care sunt furat sub ochii "justiției" de însăși statul roman, care vad cum cretini mascati in oameni-de-afaceri-de-succesuri apar peste noapte, îmi fura contractele si clienții ( "ce sa fac șefu'..a sunat de acolo sa lucrez cu ei ca e bine") .

Mind your business. Nu deveniti masa de manevra in mainile unor lupi vopsiti in oi care va aduc 4 lăutari pe an sa va cânte românește. Pe banii mei ,deviați catre bugetele Direcțiilor de mituire a diasporei. Ascultați muzica populara pe banii mei.
Nu mai stiti ce este Romania. Dar puteti sa învățați. Pina atunci.... stati deoparte. Chiar credeți ca noi, romanii din România, nu stim ce este drept, bun si de ce avem nevoie ? Suntem niste retardați care au nevoie sa fie "salvați" de neprihanita diaspora ?Sa fim salvați de noi înșine ?

Stiu ca nu pot câștiga nimic cu aceasta invectiva agresiva. Stiu ca tot ce pot face este sa supar. Si am foarte multi prieteni in Diaspora la care tin. Si ei poate ma vor acuza de .. cate si mai cate. Dar adevarul va rămâne adevăr chiar daca sunt singurul in lume care il spune.Imi sunt dragi romanii de oriunde ar fi ei. Sunt (extrem) naționalist si iubesc România. Dar iubesc si adevarul. Iar voi ati devenit masa de manevra a minciunii.

Lăsând acum acuzațiile la o parte... gândiți-vă singuri.
Daca ar fi in puterea mea as modifica Constitutia. Ar semănă cu cea a lui Carol al II-lea. Nu o stiti ? Nu-i nimic... dati-mi însa in continuare lecții mie.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...