luni, 29 august 2016

Complementaritate

Oamenii călătoresc pentru a se minuna de înălțimea munților, de valurile uriașe ale mării, de văile lungi ale râurilor, de vasta întindere a oceanului, de mișcarea circulară a stelelor; dar trec unii pe lângă alții fără a se minuna.
Sfântul Augustin

Călătorind, foarte mulți, cei mai mulți,  fug de ceva, de cineva , de Ceilalți. Pierzându-i pe Ceilalți uneori ai impresia (eronată) că te găsești pe tine. Călătorind nu faci decât să fugi , să pui o distanță intre tine și restul. Relaxarea călătoriei provine din absența ( temporară) a obligațiilor către Ei ( inclusiv către societate) și o suspendare a obligațiilor pe care simțim că le avem. Călătoria în afara țării tale, ca fugă supremă de obligațiile morale intrinseci istorice. Călătoria ca alienare supremă. O lașitate plină de soare. O fugă în care nu vrei să ii vezi pe Ceilalți , nici măcar suflet de om necunoscut. Orice față umană aducându-ți aminte de ceea ce fugi.

Invidiindu-i pe cei care nu simt nevoia de a călători căci s-au împăcat cu sine, cu Ceilalți și și-au aliniat existența posibilităților proprii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...