duminică, 21 august 2016

Cultură generală. E pluribus unum.

"E pluribus unum". Din multe, una.
Intre anii 1782 ( când a fost adoptat de Congresul American) până în 1956 ( când a fost schimbat cu discutabilul "In God we trust" prin Rezoluția H. J. 396) a fost motto-ul Statelor Unite ale Americii. Evident alături de Annuit coeptis ( "El a aprobat") și Novus Ordo Seclorum ( "Noua ordine a timpurilor/ secolelor" - da..aici încep să dea din cap semidocții îndrăgostiți de teoriile conspiraționiste). Revenind însă : cele trei motto-uri se completează natural căci din multe ( state) s-a născut unul ( SUA) prin Aprobarea Lui și va institui o nouă ordine (internă) eliberată de dominația britanică.
Acum știi.





PS: Orice ați crede că știți despre simbolistica esoterică a însemnelor utilizate, nu cred că ați înțeles. A ascunde ceva în fata tuturor este o veche idee a ordinelor cavalerești și esoterice. Ceea ce vezi și ceea ce crezi că înțelegi este ceea ce s-a vrut să vezi și să înțelegi. Gândește singur. Dacă afli adevărul înseamnă că ai parcurs un lung drum și acum ai căpătat înțelegerea și nu vei povesti. Distilarea alchimică. Până atunci... măcar de aici ai un punct de plecare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...