marți, 17 octombrie 2017

Use your brain.

Dezinformarea și "senzaționalul" fac rating. Ratingul face bani. Deci minciuna face bani. Bani plătesc salarii. Salariile ii transformă pe oameni in mincinosi ?
O întrebare care traversează mediul online este : cum ne ferim de dezinformare? Filtre, soluții software, echipe de verificatori... Din fericire soluția este mult mai simplă și , în special, gratuită:
"Folosește-ți creierul". Magic, nu ?

Exemplu: astăzi, pe siteul unei Antene apare știrea:
"Uite asa murim!". Lapte proaspăt, cumpărat din piață, de la particulari, un adevărat pericol pentru sănătate. Descoperirea revoltătoare a unei gospodine: "Ăsta este aracet, care se întinde. Îi punem diluant și dăm pe pereți"

Revoltă și oroarea mediilor sociale ! Pretențioșii chiar avansează uzand sarcasmul " cumpărați produse tradiționale românești, direct de la țărani". OK..am înțeles.. propuneti deci să revenim la multinaționale.
Folosind însă logica descoperim că un litru/kg de aracet este mai scump ca un litru/kilogram de lapte. Si stai asa și te întrebi.... cine ar vinde un produs mai scump în locul unuia ieftin ?  Pe cand vom fi păcăliti că am cumpărat cartofi dar vom gasi acasă doar mango.

Un alt indicator este inexistenta identificării evenimentului. Nici măcar un oraș, un nume de persoana, măcar niște inițiale. O dată. Ceva... Nu...doar o filmare în care trebuie să crezi. 

Întrebarea care rămâne să vă macine este : chiar atât de prosti au devenit cei care lucrează la dezinformare/ senzațional ? Răspunsul trist este : Da.

Use your brain. Your brain is located in your head.

https://a1.ro/news/inedit/uite-asa-murim-lapte-proaspat-cumparat-din-piata-de-la-particulari-un-adevarat-pericol-pentru-sanatate-descoperirea-revoltatoare-a-unei-gospodine-asta-este-aracet-care-se-intinde-ii-punem-diluant-si-dam-pe-pereti-id697477.html
https://www.dedeman.ro/ro/aracet-constructii-1-kg/p/5001386


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...