joi, 21 mai 2020

Altruismul in vremuri de pandemie

Zilele trecute, neînțelegând fenomenul, am avut câteva postări sarcastice vis-à-vis de persoanele care poartă masca de protecție sub nas. Deci o majoritate care își țin trompa liberă pentru a respira. Astăzi am realizat însă că m-am înșelat: ei nu sunt proști ci Altruiști. Căci doar un altruist poate să poarte masca pe gură, prevenind astfel o posibilă infectare a Celuilalt, purtând grija aproapelui sau doar creându-i un sentiment de securitate, alegând să nu se protejeze și el. Căci masca purtată corect ar acoperi și nasul, implicit l-ar apăra pe purtător de posibila infecție contactată pe calea aerului.
Ei sunt Altruiști și curajoși, indiferenți in fata pericolului.
Dacă ar fi egoiști ar purta masca doar pe nas, respirând pe gură , lăsând posibilitatea de a tuși și infecta alte persoane.

Un gând răutăcios îmi tot dă târcoale râzând sardonic : “ sunt doar idioți, mon cher”. Gând netrebnic… ce nu înțelege noblețea morală a altruistului ( “mon cher.. ăia nici nu înțeleg cuvântul altruist” – gând netrebnic… ).






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...