sâmbătă, 16 mai 2020

Aristocratia semidoctului.

Semidoctul, ca si prostul, are, in străfundul golului minţii sale, conștiința inferiorității lui. Nu o recunoaște, nu înțelege de ce este frustrat, este ceva ce ii irită amigdala cerebrală. Este poate o rămășită a frustrării simțite in copilărie când vedea admirația umilă din ochii părintelui ( gestionar cu două Dacii, una cu număr par, alta impar, a doua „câștigată” la Loto căci atunci funcționa legea 18) când venea in aprozar „Domnu’ doctor”. Este amintirea refulată a zecilor de ani când a tras de un cinci la toate materiile dar când colegii din primele bănci răspundeau la toate întrebările (da’ in pauză le arăta el lor). „Prostul nu e prost destul daca nu e fudul” spuneau romanii autentici ( corporatiștii copiază de undeva de „pe net” un fâs spus de Bertrand Russell :„Sursa fundamentală a problemelor este că în lumea modernă oamenii proşti sunt încrezuţi, iar cei inteligenţi sunt plini de îndoieli“).

Dar semidoctul, proasta clasei si întreaga ei pătura socială au pus mana pe putere. In vidul economic, politic si ideatic post-revoluționar s-au ridicat „cei care au dat din coate”. Bișnițari de coltul străzii, curve de lux, șmenarii de curtea blocului au priceput economia „capitalistă” cu repeziciune si au devenit becalii epocii contemporane.

Frustrarea însă nu ii dă pace nici in Gucci sau D&G ( musai scris mare „să să vadă valoare”). El vrea să acceadă sus la nivelul domnului doctor. Si prostul inventiv se „reinventează” ( ce îmi e dragă limba de lemn a corporatiștilor ). Si prostul devine :

Din bucătar – Master Chef

Din croitor – Fashion Designer

Din secretara – Asistent Manager

Din coafeza – Hair stylist

Din manichiurista – Salon stylist „ Manipedi dear”

Din vânzătoare – asistentă vânzări

Din gestionar – Shop manager

Din paznic – Security / Body Guard

Din paznic de noapte – Night security

Din curva proasta – Liber gânditoare intr-o relație complicată

Din barman - bartender

Din curva de hotel – escortă

Din recepționer - front desk officer


 

Au americanii o vorbă simplă si frumoasă : dacă umblă ca o raţă, măcăne ca o raţă, arată ca o raţă.. cel mai probabil este o raţă.
Sau o proastă. Sau un incult.
Lasă ba că merge așa… fără număr dom’ „siio”.

Adăugați o legendă

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...