luni, 12 octombrie 2020

Insemnele de stat

Simbolurile si însemnele naționale fac parte din identitatea naţională.
In afara steagului si imnului de stat avem Stema României. 

Stema României simbolizează statul român național, suveran și independent, unitar și indivizibil și se compune din două scuturi suprapuse: scutul mare și scutul mic.

Scutul mare, pe albastru, are o acvilă de aur cu capul spre dreapta, cu ciocul și ghearele roșii, cu aripile deschise, ținând în cioc o cruce ortodoxă din aur, în gheara dreaptă o sabie, iar în gheara stângă un buzdugan.

"Stema României, adoptată de cele două Camere ale Parlamentului, reunite în sesiunea din 10 septembrie 1992, constă într-un vultur sau o acvilă, pe un scut, având aripile deschise; în cioc ține o cruce iar în gheare o spadă și un sceptru. Între aripile protectoare se află un scut împărțit în cinci părți cuprinzând stemele celor 5 regiuni istorice."

Sperând că nu v-am plictisit… unde doream eu să ajung este o subliniere pentru toți funcționarii statului ( inclusiv forțele de ordine) a următoarelor paragrafe :

-          „ținând în cioc o cruce ortodoxă din aur”

-          „în cioc ține o cruce iar în gheare o spadă și un sceptru”

Crucea ortodoxă, simbol al Ortodoxiei intrinseci statului național, suveran, independent, unitar și indivizibil român trebuie apărată si prețuită înaintea oricăror vremelnice ordine.

Jurământul vostru prevede apărarea României si a însemnelor ei identitare.

Gândește… 

 


 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...