miercuri, 10 septembrie 2014

Si totusi statul lupta impotriva coruptiei...

De cativa ani ma bantuie o intrebare. Aceasta intrebare a rezistat sub doua guvernari diferite deci nu pot sa gasesc un raspuns eminamente doctrinar (" auzi ba la asta..asta a citit doctrina !") sau de calitate umana.Deci transpartinica.
Dilema care ma bantuie este urmatoarea : de ce atunci cand ai un proiect ( chiar excelent) si ceri suportul factorilor decizionali iti cresc exponential sansele ca proiectul sa cada ?

Sa fie pentru ca personajele respective ruteaza toate eforturile catre cercurile extrem de apropiate ? Improbabil. Sa fie pentru ca sunt neincrezatoare in colegii lor ? Posibil. Sa fie pentru ca, daca ar ajuta un coleg ar fi suspectat de "trafic de influenta", iar daca ajuta un "dusman"/din opozitie este... nimic ? Hmm... Sa fie pentru ca atunci cand sunt la putere oamenii uita de cunostiinte, de prieteni , de tot ? Si asta este probabil.

Intre atatea neclaritati insa am avut o revelatie : Ei lupta impotriva coruptiei ! Daca ceri ajutorul,  ei, pentru a descuraja aceste practici specifice capitalismului, te saboteaza in loc sa te ajute. Sa te inveti minte sa mai ceri ajutorul ! Acum abia vad luminoasa lupta a ultimelor doua guvernari ( dreapta, stanga) impotriva colegilor in asteptarea unei maini de ajutor. Isi calca pe inima si te lovesc pentru a te invata calea dreapta si stoicismul !

Si eu care aproape ii catalogasem drept profitori care lucreaza doar in cercul lor restrans de cunostiinte. Ii suspectasem de indiferenta si de mentalitatea "caprei vecinului"... Sunt demn de dispret pentru aceste suspiciuni ...

Oricum am incetat sa mai cer ajutor ( sa ne intelegem.. ajutorul cerut era/este atunci cand am dreptate "dar nu ma bucur de ea" ). Si parca lucrurile merg la fel de rau. Doar ca acum nu mai trebuie sa multumesc nimanui.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...