joi, 1 septembrie 2016

Rezistență civilă.

" Fă ceva de acest fel : dacă soarta te-a îndepărtat dintr-o poziție de prim rang în stat, rămâi totuși în picioare și ajută prin strigăt, iar dacă cineva îți închide gura, rămâi totuși în picioare și ajută în tăcere. Nu este niciodată inutil serviciul unui bun cetățean: prin faptul de a fi auzit, și văzut, prin expresie, prin gesturi, prin încăpățânarea tăcută și chiar prin mers el este de folos. "

Seneca - Epistulae morales ad Lucilium

Si înaintașii noștri au învățat bine această lecție și au perfecționat-o. Au strigat, când le-a fost închisă gura au rezistat, când au fost închiși în temniță, au cântat, s-au rugat și au scris poezii de revoltă. Au dat dovada civismului lor în pușcării, pe fronturile războaielor, manifestații sau revoluții. Și-au demonstrat calitatea de Cetățean.
Ei și-au făcut partea. A ajuns la noi torța nesupunerii și rezistenței civile împotriva agresiunilor din interior sau din exterior.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...