luni, 9 martie 2015

Tarfa Diavolului (rep.)

Foarte interesant punctul de vedere asupra utilitatii sociale a religiei enuntat de istoricul Edward Gibbon in cartea sa " Istoria declinului si a prabusirii Imperiului Roman" :

" Diferitele moduri de venerare preponderente in lumea romana erau considerate de catre popor ca fiind la fel de adevarate, de catre filozof ca fiind la fel de false si de catre magistrat ca fiind la fel de utile."

Unde am mai vazut asta ? Aaa....da...societatea moderna.... Inainte de a da un atac agnosticismului meu sa ascultam si :

" De indata ce este vorba despre probleme ale religiei, oamenii se fac vinovati de tot felul de nesinceritati si de necuviinte intelectuale" 
Sigmund Freud -Viitorul unei iluzii.

Stiu ca sunt iremediabil ( si aprioric) in eroare caci fondatorul unei biserici ( schisme, secte ?), Martin Luther ( nu King, nu Jr., ci marele Luther cu a sa biserica luterana si inceputul protestantismului ) afirma clar:

" Ratiunea este tarfa Diavolului si tot ce poate face e sa defaimeze si sa distruga ceea ce spune si face Dumnezeu" 

Well...in this case....than I'm guilty as charged !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...