sâmbătă, 18 aprilie 2015

O singura viata.... (rep.)

O veche poveste medievala europeana ne prezinta un rege plictisit. Atat de plictist incat a trimis veste in regat sa vina cineva , sa faca o isprava unica, demna de admiratie, ceva unic. Ceva care sa merite si o suta de galbeni.Cineva talentat. 

Multi au incercat dar regele raminea plictisit si timpul trecea pina cand a aparut un barbat care ,intr-adevar, a facut ceva cu adevarat unic. Dupa un antrenament de peste 20 de ani reusea sa arunce, de la mare distanta, un fir de ata si sa-l treaca prin urechea acului. Regelui nu ii venea sa creada si l-a pus pe tanar sa repete de mai multe ori isprava.
Convins de data aceasta si uimit, regele i-a zis vistiernicului sa ii dea cei 100 de galbeni si calaului sa ii dea 100 de lovituri de bici. Omul, uimit peste masura a intrebat:
- Marite rege, pentru ce merita fapta mea 100 de lovituri de bici ?
- Ti-am dat 100 de galbeni pentru ca ceea ce ai facut tu este unic si nimeni nu v-a mai reusi. Cele 100 de lovituri de bici sunt pentru ca ti-ai pierdut jumatate din viata pentru o asemenea prostie.

Uitandu-ma la atatea spectacole-concurs televizate de "succes" imi amintesc de aceasta isprava si de cum ar trebui ele recompensate. Vieti irosite in spectacolul grotesc/burlesc al distractiei populare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...