luni, 27 aprilie 2015

Simplu .

[...]" o reciclare a ideilor antice precrestine despre acest subiect: moartea nu este un rau in sine, dar a trai rau e un rau; moartea nu este de temut: daca eu sunt, ea nu este, iar daca ea este, eu nu mai sunt; a plange pentru ceea ce nu vei trai e la fel de ridicol ca si a plange pentru ceea ce nu ai trait; daca moartea e scurta, n-o vezi, iar daca dureaza, inseamna ca esti inca viu; din perspectiva eternitatii, toate vietile sunt scurte, de ce am dori un supliment ?
Moartea e problema tuturor, a milioanelor de oameni dinaintea noastra, a milioanelor de oameni de dupa noi. ce vanitate sa vrei sa faci exceptie ! Daca ai trait bine, n-ai a te teme de nimic, daca ai trait rau, de ce sa adaugi o pedeapsa suplimentara ?[...]"
O contraistorie a filosofiei -vol 2- Crestinismul hedonist

Discurs simplu, epicureic si hedonist al lui Michel Onfray ( probabil unul dintre putini filosofi contemporani care merita atentie)  in comentarea unui simpatic filosof aproape necunoscut - Montaigne.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...