sâmbătă, 7 iulie 2018

Moartea vine cu uitarea

" Daca pentru o clipa Dumnezeu ar uita ca sunt o marioneta din cârpă și mi-ar dărui o bucățică de viata, probabil ca n-as spune tot ceea ce gândesc, însă în mod categoric as gândi tot ceea ce zic.

As da valoare lucrurilor, dar nu pentru ce valorează, ci pentru ceea ce semnifica.
As dormi mai puțin, dar as visa mai mult, înțelegând ca pentru fiecare minut în care închidem ochii, pierdem șaizeci de secunde de lumina. As merge când ceilalți se opresc, m-as trezi când ceilalți dorm. As asculta când ceilalți vorbesc și cat m-as bucura de o înghețată cu ciocolata!

Daca Dumnezeu mi-ar face cadou o bucățică de viata, m-as îmbrăca foarte modest, m-as întinde la soare, lăsând la vederea tuturor nu numai corpul, ci și sufletul meu.

Doamne, Dumnezeul meu ,dacă as avea inima, as grava ura mea peste gheata și as aștepta pana soarele răsare. As picta cu un vis al lui Van Gogh despre stele un poem al lui Benedetti, și un cântec al lui Serrat ar fi serenada pe care i-as oferi-o lunii. As uda cu lacrimile mele trandafirii, pentru a simți durerea spinilor și sărutul incarnat al petalelor…

Dumnezeul meu, dacă as avea o bucățică de viata… N-as lăsa sa treacă nici o zi fără sa le spun oamenilor pe care ii iubesc, ca ii iubesc. As convinge pe fiecare femeie sau bărbat spunându-le ca sunt favoriții mei și as trai îndrăgostit de dragoste.
Oamenilor le-as demonstra cat se înșeală crezând ca nu se mai îndrăgostesc când îmbătrânesc, neștiind ca îmbătrânesc când nu se mai îndrăgostesc! Unui copil i-as da aripi, dar l-as lăsa sa învețe sa zboare singur. Pe bătrâni i-as învăța ca moartea nu vine cu bătrânețea, ci cu uitarea. Atâtea lucruri am învățat de la voi, oamenii… Am învățat ca toată lumea vrea sa trăiască pe vârful muntelui, însă fără sa bage de seama ca adevărata fericire rezida în felul de a-l escalada. Am învățat ca atunci când un nou născut strânge cu pumnul lui micuț, pentru prima oara, degetul părintelui, l-a acaparat pentru întotdeauna.
Am învățat ca un om are dreptul sa se uite în jos la altul, doar atunci când ar trebui sa-l ajute sa se ridice. Sunt atâtea lucruri pe care am putut sa le învăț de la voi, dar nu cred ca mi-ar servi, deoarece atunci când o sa fiu băgat în interiorul acelei cutii, înseamnă ca în mod nefericit mor.
Spune întotdeauna ce simți și fa ceea ce gândești. Daca as ști ca asta ar fi ultima oara când te voi vedea dormind, te-as îmbrățișa foarte strâns și l-as ruga pe Dumnezeu sa fiu păzitorul sufletului tău. Daca as ști ca asta ar fi ultima oara când te voi vedea ieșind pe ușă, ți-as da o îmbrățișare, un sărut și te-as chema înapoi sa-ți dau mai multe. Daca as ști ca asta ar fi ultima oara când voi auzi vocea ta, as înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o data și încă o data pana la infinit. Daca as ști ca acestea ar fi ultimele minute în care te-as vedea, as spune “te iubesc”si nu mi-as asuma, în mod prostesc, gândul ca deja știi.
Întotdeauna exista ziua de mâine și viata ne da de fiecare data alta oportunitate pentru a face lucrurile bine, dar dacă cumva greșesc și ziua de azi este tot ce ne rămâne, mi-ar face plăcere sa-ți spun cat te iubesc, ca niciodată te voi uita.
Ziua de mâine nu-i este asigurata nimănui, tânăr sau bătrân. Azi poate sa fie ultima zi când ii vezi pe cei pe care-i iubești. De aceea, nu mai aștepta, fa-o azi, întrucât dacă ziua de mâine nu va ajunge niciodată, în mod sigur vei regreta ziua când nu ți-ai făcut timp pentru un surâs, o îmbrățișare, un sărut și ca ai fost prea ocupat ca sa le conferi o ultima dorință. Sa-i menții pe cei pe care-i iubești aproape de tine, spune-le la ureche cat de multa nevoie ai de ei, iubește-i și tratează-i bine, ia-ți timp sa le spui “imi pare rau”, “iarta-ma”, “te rog” și toate cuvintele de dragoste pe care le știi.
Nimeni nu-și va aduce aminte de tine pentru gândurile tale secrete. Cere-i Domnului taria și intelepciunea pentru a le exprima. Demostreaza-le prietenilor tai cat de importanti sunt pentru tine."Gabriel Garcia Marquez

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...