vineri, 28 decembrie 2018

Nu suntem atenti...

Nu suntem atenți la ce se întâmplă în jurul nostru. Nu mai avem răbdarea de a citi, de a ne informa. Totul este "pe scurt", un tweet, o postare micuță pe Facebook ( mică să nu deschidă altă pagină). Avem opinii făcute din comentariile cercului social ( îmi este greu să ii numesc "prieteni") și astfel devenim extrem de influențabili.

Zilele trecute publicam un text pe care îl identificam ca fiind "ilegal", interzis potrivit legii Vexler, lege votată suspect de rapid de către Parlamentul României și, la fel de repede, fără comentarii, promulgată de vremelnicul și absentul președinte al României.

Dar infama Lege Vexler nu a apărut din neant. A apărut ca urmare a unor "studii" făcute de fundații finanțate de însuși Guvernul României. Sfântă inconștientă. Unul din documentele de baza care stau la baza legii Vexler este "Raportul final", elaborat de "Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului în România" , președinte comisie - Elie Wiesel, editori : Tuvia Friling, Radu Ioanid, Mihai E. Ionescu și publicată apoi , în anul 2004, la editura Polirom, Iași.

Vorbă multa, sărăcia omului. Să lăsăm raportul să vorbească despre cultura noastră :

" Antisemitismul Gărzii de Fier asculta de vocile din trecut ale intolerantei antisemite românești care ii inspiraseră pe Cuza și pe alții în deceniile de dinaintea apariției pe scenă a Gărzii de Fier. In Pentru Legionari, Codreanu mărturisea în mod deosebit inspirația primita de la Conta, Alecsandri, Kogălniceanu, Eminescu, Hasdeu, Xenopol și alții, fără să-i mai menționăm pe A.C. Cuza, Paulescu și pe alți furnizori de antisemitism modern. " ( paginile 44-45).

Enumerându-i pe Vasile Conta ( filosof român aproape șters din cultura românească ), Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, Mihai Eminescu, Bogdan Petriceicu Hasdeu, doctorul Paulescu sau A.D. Xenopol ca fondatori morali, ideatici, ai Legiunii și implicit ai "antisemitismului românesc" mă întreb dacă autorii doresc o rapidă revigorare a acestuia sau doar au inconștienta de a ataca public vârfurile culturii naționale.

Să citim mai ales ce scriu adversarii ideologici. Monștrii urâți zac acolo și uneori capătă putere de Lege.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...