joi, 17 mai 2018

Manipulare prostească

Jurnalismul și-a tradat si abandonat menirea în momentul în care a fost cumpărat de grupuri de interese care îl susțin. Vânzarea directă de ziare nu mai poate susține o redacție. Deci ziarele, televiziunile și radioul au trebuit să aleagă calea reclamelor și a "sponsorizărilor". Ambele însă anulându-i echidistanta atât de necesară jurnalismului.
Zilele trecute mi-a sărit în ochi o manipulare nu "ieftină" ci de-a dreptul retardată ( CNCD..scuze :). Nici manipularea nu mai este cea a fost odată când trebuia să fi atent și să gândești. Acum trebuie doar să ai tupeu. Tupeul și decerebrarea manifestată de ProTV în data de 15 Mai. 2018.

Se dă titlu articolului/ știrii : "Familia tradiţională” dispare de la sine.
Se dă contextul : viitorul referendum pentru definirea "familiei tradiționale" ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Articolul care anunță dispariția familiei tradiționale face însă referire la : " În 1996, doar 21 la sută dintre copii s-au născut în afara căsătoriei. În 2016, procentul a urcat la 32 la sută. Vârsta medie la care se încheie prima căsătorie a crescut constant, şi a ajuns la 27 de ani şi jumătate la femei. Şi aproape 31 de ani, la bărbaţi." 
Deci la nașterile înaintea căsătoriei. Nașteri care au apărut, evident, din relația unui bărbat cu o femeie. Nu dintre doi bărbați, două femei , un bărbat și o capră sau o femeie și un câine ( no offence Can-adieu).

Stând strâmb și judecând drept, când a dispărut familia tradițională ?
Manipulare atât de josnică și prostească încât ai crede că va trece neobservată.
Dar nu ! Orice știre are o durată scurtă de viată iar când aceasta se află în declin trebuie să aduci un "intensificator". Să o revigorezi. Ceea ce au făcut zilele astea tot felul de VIP-uri ,gen Cristi Danilet ( ex judecător CCR) care preia articolul aducând însă și "argumente suplimentare":
"[...]- peste o jumătate de milion de copii s-a născut în afara căsătoriei, în România ultimilor 7 ani;
- între 2012 și 2016, numărul născuților cu tată necunoscut, la nivel național, a fost de:
2012: 12.273 ( 6,85% ) născuți cu paternitate neasumată.
2013: 12.052 ( 6,92% ) născuți cu paternitate neasumată.
2014: 13.982 ( 8,03% ) născuți cu paternitate neasumată.

2015: 13.462 ( 7,76% ) născuți cu paternitate neasumată.
2016: 12.683 ( 7,22% ) născuți cu paternitate neasumată.[...]
"


Am înțeles: multi copii născuți în afara/ înaintea căsătoriei. Putini ( 7,2% și în declin) cu tată nedeclarat/ necunoscut.  
Unde este "dispariția familiei tradiționale" care este uniunea dintre un bărbat și o femeie și nu intre persoane de același sex ? 

Cât de josnic trebuie să fi să accepți să fi un instrument de manipulare a maselor și să minți alterând adevărul ? Nu știu..să ii întrebăm pe domnii jurnaliști. Sau judecători.

Întrebarea care însă urmează să vă rămână în minte este : de ce o fac și cine a cerut aceasta alterare a adevărului ? Nu exista minciună, manipulare, distorsionare a realității fără un scop. 





https://stirileprotv.ro/stiri/social/familia-traditionala-dispare-de-la-sine-o-treime-dintre-copii-nascuti-in-afara-casatoriei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...