joi, 28 februarie 2019

Goliciune.

Karl Lagerfeld moare în data de 19.02.2019. Cancer de pancreas. În umila-mi opinie un personaj minor a cărui „faimă” se datorează unei fracturi majore în logica umanității. Dar acestea sunt considerații personale. Eu, anacronicul care încă folosesc denumirea de „bucătar” și nu de „master-chef”, „croitor” în loc de „fashion-designer”, „coafeza”, „frizer”, „manichiuristă”, „secretară”... căci asa le-am învățat. Nu despre asta doream să discut (deși ar merita să explorăm falsele rușini sau ego-urile inflamate ale anumitor meserii/meseriași) .

Face vâlvă știrea potrivit căreia întreaga avere a acestui croitor este lăsată moștenire... pisicii lui. Potrivit surselor, suma moștenită de pisica Choupette este de 300.000.000 EUR ( trei sute de milioane).

Stau, beau tutun și mă întreb : cât de negru trebuie să ai sufletul încât să nu găsești o persoană, o cauză, o fundație, o idee care să merite să fie susținută ? Cât te sărac sufletește trebuie să fii să disprețuiești toate persoanele pe care le-ai întâlnit în viată ? Cât de arogant poti să devii să faci acest gest ? Cât de cretin să aloci această sumă unei pisici care mai are de trăit câțiva ani ? Ce ar putea face o pisică cu aceste fonduri ? Câtă micime umană se regăsește în acest gest ? Cât de goală ți-a fost viata ca să recurgi la acest gest ? Câta singurătate ?

Stau și mă întreb ce ar fi putut face 300 de croitorese (care au lucrat din greu pentru „guru”ul decedat) dacă ar fi primit fiecare 1 milion de EUR. Sau 600 de tineri care ar fi primit un start în viată cu 500.000 EUR în cont ? Câte ar fi realizat un ONG care luptă cu foametea în zonele subnutrite ale lumii cu 300 mil. EUR ?

Sărăcie sufleteasca care ar trebui să ne facă să re-evaluăm întreaga „industrie” a cărui „zeu” a fost acest Karl Lagerfeld. Oameni mici, suflete pustii, arogantă și deșertăciune.

Dacă vă imaginați că acest caz este singular, vă înșelați : pisica „Blackie” moștenește în anul 1988 suma de 9,15 milioane USD iar câinele Gunter IV moștenește ( de la contesa Carlotta Liebenstein) în anul 1991, suma de 375 milioana USD. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...