Dumnezeu a creat lumea în 7 zile și apoi au urmat ...
7 minuni ale lumii antice : Marea Piramidă de la Giza , Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiței Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia,Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria .
7 minuni ale Evului Mediu : Colosseum-ul din Roma, Catacombele din Alexandria , Marele Zid Chinezesc, Stonehenge , Turnul din Pisa , Turnul de Porțelan din Nanjing , Moscheea de la Hagia.
7 minuni naturale ale lumii : muntele Everest, cascada Victoria , Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreală, vulcanul Paricutin, portul Rio de Janeiro .
7 continente : Europa, America de Nord, America de Sud, Africa , Asia, Antarctica, Australia sau Oceania .
Curcubeul are "7 culori".
Atmosfera terestra este împărțit în 7 zone: atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera și troposfera.
Cele 7 păcate de moarte ( în creștinism ) sunt: lăcomia,desfrâul, avariția, invidia, mânia, lenea, trufia.
Tot creștinii spun ca cele "șapte virtuți"ale omului sunt: smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, abstinenta și sârguința.
Grupul de "7 stele" denumit "Pleiade" este singura constelație cunoscută în fiecare cultură de pe Pământ, actuală sau dispărută, datând de cel puțin 40.000 de ani; în mitologia greacă, Pleiadele erau
sase surori împreună cu mama lor, care au fost fugărite prin păduri de Orion Vânătorul până ce Zeus s-a îndurat de ele și le-a transformat în stele; Aborigenii numesc această constelație "Wurunna" si o asociază cu zeul vânătorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de "Constelatia celor sapte Fecioare" urmărite de un urs; Pleiadele se regăsesc și în legendele aztecilor, ale incașilor, polinezienilor, chinezilor, hindușilor, africanilor, precum și la egipteni.
Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are "7 capete", copacul cosmic al șamanilor are 7 ramuri și
tot 7 sunt sferele sau treptele cerești.
Există "7 zile" ale săptămâni.
"7" este considerat un "număr norocos' în mai multe culturi; de exemplu, în Japonia, mitologia vorbește despre Cei șapte Zei ai Norocului (Shichifukujin)
În cultura chinezilor, numărul 7 este proeminent; de exemplu, a șaptea zi după prima lună plină din an este Ziua Omului; această zi este considerată ziua universală a tuturor ființelor umane de pe planetă; de aceea fiecare chinez îsi sărbătorește ziua de naștere la data respectivă (nu înseamnă totuși că nu o sărbătorește și în ziua calendaristică în care a apărut pe Pământ).
Cultura hindusă vedică susține că omul are "7 puncte energetice" sau chakre.
Cele șapte „virtuți” ale bushido
义Gi - corectitudine: Fii cinstit în relațiile tale cu toată lumea. Crede în justiție. Pentru un samurai adevărat nu exista nuanțe de gri, în ceea ce privește onestitatea și justiția. Nu există decât bine sau rău.
勇Yuu - curaj: Un samurai trebuie să aibă curaj eroic.
仁Jin - bunăvoință : Prin antrenamente intense samuraiul devine rapid și puternic. Acesta nu este ca ceilalți oameni. Dezvolta o putere pe care trebuie să fie utilizate pentru binele tuturor. El are compasiune. Ajuta colegii în fiecare ocazie.
礼Rei - respect: Samuraiul nu are nici un motiv să fie crud. Nu trebuie să-și dovedească puterea. Un samurai este politicos, chiar și cu dușmanii săi.
诚Makoto - onestitate, sinceritate absolută: Atunci când un samurai spune ca va face ceva, acel lucru este ca și făcut. Nimic de pe acest pământ nu îl va opri să facă ceea ce el a spus că va face.
名誉"名誉" Meiyo - onoare: Adevărat samurai are un singur judecător, în onoarea lui.
忠Chuu - loialitate: Un samurai este extrem de loial față de cei din jurul său. Pentru războinic, cuvintele unui om sunt ca urmele sale: le puteți urmări oriunde merge.
În legendele budiste se spune că după ce s-a născut, Buddha s-a ridicat în picioare și a făcut "7 pași".
Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din "7 zei", fiecare legat de un astru.
În folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice.
Potrivit mai multor credințe, există "șapte trepte" ale Raiului care corespund celor șapte corpuri cerești (Pământ, Soare și celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); în iudaism si mahomedanism, al "șaptelea Rai" este denumit Araboth si este casa Tronului Gloriei, care este păzit de cei "șapte arhangheli".
La nunțile evreiești, există "șapte zile" de binecuvântări (Sheva Brachot).
Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele "șapte nume" ale acestei Divinități pe care scribii trebuiau să se îngrijească să le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai si Zebaot.
Templul lui Solomon avea "7 trepte".
Roma a fost construită pe "șapte coline": Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal , Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusă, la început, de o linie
de "7 șapte împărați".
"7 perioade" ale elementelor în tabelul chimic al lui Mendeleev
"7 note muzicale"
7 compuși principali ai celulei vii: apă, substanțe proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN și ARN, molecule organice, săruri minerale
7 este neutru pe scara PH-ului, apa pură are PH-ul 7.
Există 7 stadii ale dezvoltării umane: embrionul, fătul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, bătrânul.
Si am putea continua... Internetul ( în special Wikipedia) având mii de noi semnificații și implicații ale cifrei 7.
Rămâne o cifra preferata de omenire. Nu , nu un număr magic ci o întreagă istorie a umanității care a gravitat în jurul unei credințe. Pe care acum încercați sa o distrugeți.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Unind puncte pe hârtia memoriei.
Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...
-
Dupa cel de-al doilea razboi mondial au aparut si bancuri, oroarea fiind foarte bine combatuta cu un pic de umor si/sau sarcasm. Doi evrei...
-
Tiranul Dionysios îi dădu să aleagă între trei curtezane; el însă le luă pe toate trei, spunând: „Paris a plătit scump alegerea uneia din t...
-
Acum 72 de ani, pe 24 octombrie, după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, 51 de state au fondat Organizația Naţiunilor Unite. Po...
Nu cred că vrea ”majoritatea” să distrugă totul conștient.
RăspundețiȘtergereCel mult, să zicem, din necunoștință, ca să fiu delicat și să nu-i spun altfel.
Educația, bat-o vina!