duminică, 21 aprilie 2013

O victorie ciudata

Razboaiele. luptele, conflictele, altercatiile si argumentatiile au castigatori si perdanti.Uneori greu de identificat. Istoria tinde sa fie scrisa doar de castigatori dar adevarul ramine, in majoritatea cazurilor, ascuns in aceste istorii. Exista in toata istoria omenirii victorii catastrofale ( si nu ma refer aici doar la victoriile "a la Pirus") si infrangeri superbe. O veche povestire medievala povesteste cum un comandant de osti este aclamat de toata lumea pentru o mare victorie repurtata. Se organizeaza marsuri, baluri, petreceri si orasul petrece. Castigatorul se plimba pe strazi in uralele multimii. Un simplu cersetor insa isi croieste drum pina la el si il intreaba :

- Cine era mai puternic, tu sau dusmanul tau ?
- Eu eram, asa cum s-a vazut !
- Dar, in cazul asta, de ce te tot lauzi ca l-ai invins pe unul mai slab ca tine ?

Denigrarea dusmanilor ne micsoreaza victoria si ne injumatateste faima. Cautati-va dusmani in a caror infrangere veti gasi adevarata dimensiune a valorii voastre.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...