miercuri, 22 mai 2013

Impotriva curentului

Diogene-cainele ( au existat, in curentele filosofice antice mai multi autori cu numele Diogene) obisnuia sa intre la teatru, exact cand lumea iesea si parasea amfiteatrul. Intrebat de ce face asa,a raspuns simplu :
- Incerc sa va fac sa intelegeti ce am incercat sa fac toata viata mea.

Atat cinicii cat si sofistii mi-au placut prin aceasta dorinta de a cobora filosofia in strada. Convingere pe care a avut-o si Socrate cat timp a fost in viata. Dupa ce a ales cucuta, Platon i-a modificat atat de mult filosofia si ideile incat mi-l inchipui pe Platon ca pe cel mai cunoscut ventriloc din istoria umanitatii. O mare parte din vina ii apartine si lui Socrate care a refuzat sa isi scrie ideile lasandu-l astfel pe Platon sa ii scrie doctrina. Asa cum a vrut el si cum i-a convenit. Efectele promovarii idealismului ( ca singura filozofie valida, acceptabila si recunoscuta timp de 2000 de ani) platonician si apoi crestin nu pot fi calculate.

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...