vineri, 27 februarie 2015

Excesele barbatilor .... ( rep.)

Femeile au multe opinii legate de excesele barbatilor. Dar pe acestea am invatat sa le ignoram. Mai greu este sa ignoram opiniile altor barbati. Un vechi proverb chinezesc spune ca :
-Exista doua tipuri de barbati buni : cei morti si cei care inca nu s-au nascut. 
Asa cum deja v-ati prins, dispretuiesc pseudo-filozofiile asiatice deoarece nu s-au ridicat deasupra intelegerii unui copil de 11-12 ani. Filozofii naive si retardate care, si asta nu este de mirare, castiga teren in ziua de azi. Omenirii de astazi ii este greu sa si pronunte 40% din cuvintele filozofiei europene. Un alt imens avantaj al "filozofiilor orientale" este faptul ca incap intr-o poza care poate fi pusa pe Facebook. Revenind asupra subiectului insa , filozoful italian Giambattista Vico scria prin 1730 :

- Barbatii mai intai simt necesitatea, apoi cauta utilitatea, pe urma nazuiesc la confort, mai departe se delecteaza cu placerile, in continuare se dedau la lux si in cele din urma innebunesc si isi irosesc substanta. 
Deci, pe scara lui Vico, unde ai ajuns si ce urmeaza in viata ta ?

PS : Eschil :
"Zeus, auzi-ne ! Indeparteaza
excesul barbatilor.... Favorabil cauzei femeilor,  reinnoieste legenda bunatatii tale! "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...