joi, 19 decembrie 2019

Despre principii. Principiile Drepte.

"All animals are equal, but some animals are more equal than others" - George Orwell, Ferma Animalelor.

Grotescul se ascunde sub cuvinte mari și sforăitoare care dau din coadă. Grotescul însă a încetat să mai fie observabil prin repetare. Dacă ai destul timp și destule "canale de comunicare" poți da o valoarea de aparentă normalitate unei aberații. Oricărei aberatii.

In acest caz fac referire la "pensiile speciale", "pensiile de serviciu" cum au fost denumite de magistrați pentru ei înșiși, într-o încercare de a se delimita de statutul de "special".

După ce eliminăm toate afirmațiile lipsite de sens și logică rămânem cu o realitate nudă, simplă și greu de argumentat:
- în cursul vieții, statul, prin contribuțiile sociale, ia o cotă din salariul tău și îl pune deoparte ca să ți-l returneze după pensionare;
- deși pare o practică veche "de când lumea", ea este de factură modernă și a apărut pentru a-i apăra individului interesele în fata propriei inconștiente ( neacumularea de economii în cursul vieții active);
- aici apare singurul principiu valid și ușor de înțeles : principiul contributivitătii. Câți bani a pus statul deoparte din contribuția ta, atâția bani vei primi înapoi ;
- statul însă ar trebui să folosească acele fonduri și să le înmulțească prin bună administrare, fapt ce te-ar pune la adăpost de eventualele inflații, devalorizări sau o unei vieți mai lungi decat media;
- pensia specială ( sau cea "serviciu") ignoră însă această evidentă afirmând că statul trebuie să dea o pensie mai mare decât rata contributivitătii. De unde ar trebui să dea statul această majorare ? Irelevant pentru magistrați sau potentați. Cine acoperă sumele în cauză? Ce și cine te-ar califica în fraudarea sistemului care funcționează pentru toată societatea ? Irelevant.
- magistrații și alte câteva categorii sociale ignoră această simplă logică și își autolegiferează inegalitatea. Judecând simplist este un furt din bugetul pensiilor declarat de către hoți ca fiind legal. Cine să declare injustețea furtului ? Profesorii de logică ? Creatorii de lege ( "legiuitorii" si parlamentarii ) sunt beneficiarii furtului. Toate "organele" sistemului juridic au fost prinse in furt: procurorii, judecătorii, politia, avocatul poporului, toate serviciile. Na de luptă cu ăștia.

Orice mică abatere de la un principiu, îl omoară. Prima "excepție" o generează pe a doua, pe a treia și excepțiile devin regulă generală sau doar a privilegiaților ( în acest caz, multi).

Revenind : cum propun "Specialii" să fie acoperite măririle de pensii ? Din ce fonduri ? Din fondul de pensii... al restului cetățenilor României.
Lipsă de empatie si de solidaritatea națională. Cum te mai poți tu califica în judecător al cetățeanului de rând tu fiind deja "special". Suferința sau modul de viată al cetățeanului "nespecial" nu îți este potrivită tu fiind... altfel. Altfel nu ar trebui să poată judeca. "Unul dintre ai noștri" ar spune americanii.

Aberația ajungând a fi contestată, privilegiații amenință și șantajează : blocăm sistemul juridic. Dar, pentru a da o aură de "logică" sau "legalitate" sunt forțați să dea și comunicate de presă.

Să le citim :
Consiliul Superior al Magistraturii - poziție legata de pensiile speciale ale lor, ale Magistratilor :

"Consiliul reiterează ferm că statutul magistratului impune ( ?????) acordarea pensiei de serviciu și a remunerației adecvate ca o componentă a independenței justiției, garanție a statului de drept, prevăzută de art. 1 alin. 3 din Constituția României.
Jurisprudența constantă a instanței constituționale a stabilit fără echivoc că independența justiției, ca garanție constituțională, include securitatea financiară a magistraților, care presupune și asigurarea unor garanții sociale, precum pensia de serviciu."

Ati găsit explicația logica ? Ati găsit măcar ceva ce ar putea identifica sursa banilor solicitați ? Eu nu. Se afirma "securitatea financiara a magistraților, care presupune și asigurarea unor garanții sociale, precum pensia de serviciu". Aceasta nu este însă asigurata prin salariu și sistemul normal de pensii ? Dar "securitatea financiara" a profesorilor ? A minerilor ? A vânzătorilor la taraba ?  A medicilor ? A măturătorilor ? A antreprenorilor ?

Sa încercăm și Tribunalul București:

„În cadrul Adunării Generale, judecătorii Tribunalului București, în unanimitate, au agreat să-și manifeste public și ferm dezacordul față de acest demers de natură a afecta grav independența justiției, înțelegând să susțină punctul de vedere exprimat de magistrații ÎCCJ, prin comunicatul de presă emis la data de 18.12.2019"

Discutam despre pensii nu despre "independenta justiției". Sau afirmați posibilitatea/ dorința șpăgii ?

Tristă țară în care inegalitatea este promovată, susținută și aplicată cu forța de însuși sistemul juridic care ar trebui sa apare... egalitatea...
Cum era scris în Constituție ?

"ARTICOLUL 16
(1) Cetățenii sunt egali în faţa legii şi a autorităților publice, fără privilegii şi fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege. "


Dupa 30 de ani de agresiuni, schilodiri, manipulări și aberații legislative, cred ca ar trebui revenit la o cercetare care să ducă la o noua Filosofie a Dreptului Romanesc.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...