joi, 22 mai 2014

Intoxicarea. Noul principe

Metoda de a intoxica o persoana este relativ simpla: se adauga 5%-10% adevar ( informatii adevarate, pot fi si publice, citite de prin ziare) si apoi 95%-90% minciuna. Sau pur si simplu se construieste o poveste manipulat eronata.

Intoxicarea are ca scop izolarea indivizilor si slabirea cercurilor de incredere. United we stand, divided we fall. Subiectul care crede intoxicarea se va izola de grupul sau prin indepartarea de prietenii "suspecti". Lipsa de informatii interne (din interiorul grupului) va fi suplinita de informatii intoxicante oferite de agresor. Individul este, in cele din urma, marioneta fara minte a acestuia.

O posibila ulterioara consecinta este cedarea in fata unui santaj simplu : in fata unui interogatoriu sau a unei discutii "prietenesti" , intoxicatul va ceda usor discursului : "deja X si Y au declarat astea despre tine. Pe ei i-am ridicat pentru spetele pe care deja le cunosti. Calea de a te apara este de a spune tu tot ce stii si noi iti garantam siguranta". Din cauza slabirii relatiilor interpersonale initiale, intoxicatul are increderea deja scazuta in fostii prieteni. Va ceda. Mai mult decat atat, nu va pretinde sau primi dovezile "tradarii" grupului.

O alta dezvoltare neplacuta este urmatoarea: intoxicatul (sau virusatul in acest caz) devine la randul sau agent de intoxicare si de propaganda. El isi va "avertiza" cercurile restranse despre pericolele de care el a "aflat" din surse sigure. Totul devine un mare haos in care barfa are putere asupra adevarurilor. Va distruge fara sa stie persoane, grupuri sau zone de incredere.

Exista o singura metoda de lupta impotriva unui asemenea scenariu : unitatea. Nu degeaba americanii pun atata pret pe deviza : United we stand, divided we fall.

Voi reveni cu alte asemenea analize extrem de simple. In zilele noastre nu sunt folosite metodele sofisticate ci cele brutale, simple si eficace. Va cred ca stiati toate lucrurile de mai sus. Dar nu va cred daca imi spuneti ca nu sunteti ( cel putin partial) intoxicati deja.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...