joi, 15 ianuarie 2015

Statul laic. De ce refuzam sa intelegem prabusirea statului modern

Este evident ca statul nu functioneaza cum trebuie. Nu neaparat numai in Romania. Statele , la nivel mondial, par a avea grave probleme de functionare si de a-si impune regulile de coabitare. Statele moderne sunt democratice. Principiile democratiei provin din gandirea idealistilor Greciei antice. Subliniez: idealisti. Versiunea moderna apare insa in perioada Revolutiei franceze. In ambele cazuri o conditiei esentiala pentru existenta statului democratic, echidistant este laicitatea acestuia. Laicizarea statului si, implicit, a societatii este in esenta garantata de catre ateismul acestuia. Statul modern este statul ateu. Laic. Dar care garanteaza ( tocmai princ ateismul sau) egalul tratament al tuturor credintelor religioase.
Statul laic a parut a functiona vreme de 300 de ani. Perioada in care religia a atacat constant statul laic. Vreme de 250 de ani atacurile au venit de la religiile monoteiste crestine. In ultimii 50 de ani, la aceste atacuri s-au aliat si musulmanii, budhisti, sectanti, etc. Statul laic a fost constant atacat de religie. Fara succes pina acum 40-50 de ani. Cand eforturile acestea, sustinute de lideri politici care au sustinut fatis religiile si au uitat ( daca au cunoscut vreodata) principiile laicizarii statului au inceput sa distruga insasi esenta statului. Statul este o IDEE. Un concept aflat in mintea unei populatii delimitate de anumite granite. Statul este o idee care este acum distrusa, corupta si handicapata. 

Incetati sa va mai minunati de "incapacitatea" statului, de prabusirea acestuia, de lipsa lui de solutii. Statul laic, democratic, modern este subminat zilnic de catre religii. Mereu religiile au dorit re-aparitia statului religios sau , cel putin, subordonat religiei. Doar ca monoteistii crestini nu si-au imaginat alt stat decat cel subjugat crestinismului. Nu islamismului.

Inca mai sunteti uimiti de excesele religioase ale unor religii ?
Sunteti cu totii vinovati de distrugerea statului modern.Vina se intinde pe cateva generatii. 
Citi dintre voi au curajul sa afirma ca sustin statul laic ?  

PS : Un studiu efectuat la nivel mondial arata ca cea mai discriminata , atacata, credinta este ateismul. Cautati singuri dovezile folosind motoare de cautare si " atheist discrimination".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...