luni, 1 august 2016

Non-sensuri

Exista în simplitate adevăruri care par sa nu fie înțelese. Lucrurile clare și simple ar trebui sa fie ușor de înțeles.
Zilele trecute am fost întrebat ( pentru a cata oara ?) dacă sunt membru al unei frății secrete.  Mult spus o întrebare, era deja o dorință de a recunoaște. Ca sa fiu mai "sigur", respectivul își declarase deja apartenența.
O organizație secreta. O frăție secreta. Cuvântul cheie ? Secret. Apartenenta la o asemenea organizație trebuie sa fie... secreta. Chiar și fata de presupușii ( dar încă neverificații) membrii.
Secretul este piatra de baza a unei asemenea înfrățiri. Secretul care trebuie păstrat cu prețul vieții, conform Constituțiilor interne acestor societăți.
Ce sunt însă cei care își declama apartenenta în public și fac afirmații pentru, și în numele, unor asemenea societăți ? Probabil inocente victime care au fost păcălite a face parte din asa ceva ( adică dintr-o societate marota, un fals destul de ușor de văzut). Multi, probabil, de buna credință. Chiar dacă se intitulează Venerabili, Confederații sau Mari Uniri.

A scrie o carte despre o organizație secreta și a rămâne în viata după publicarea ei înseamnă ( în umila-mi părere) ca nu ai aflat nimic, nu ai înțeles nimic, nu ai ce sa dezvălui.

Daca dau like unei postări nu înseamnă ca sunt membru al acelei organizații. In definitiv am publicat atât de mult despre Papalitate si Vatican încât as fi deja membru Opus Dei. Pe aceeași logica sunt și membru al Congresului american.

Sancta simplicitas !

Daca as fi membru al unei societăți secrete, acesta ar fi un secret. Deci, cel mai probabil, nu sunt. Q.E.D.

PS: Voi reveni asupra subiectului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...