vineri, 18 martie 2016

Tenebrele indiferentei

" O națiune înseamnă deci o mare solidaritate constituită din sentimentul sacrificiilor făcute și al celor pe care suntem dispuși să le facem. Ea presupune un trecut: se rezumă totuși la prezent printr-un fapt tangibil: consimțământul, dorința exprimată în mod clar de a continua viata în comun. Existenta unei națiuni este un plebiscit de fiecare zi."
Renan , "Qu'est-ce qu'une nation" , Paris 1947  ( sublinierile îmi aparțin )

Si această sentință cade groaznic pe gâtul națiunii române. Pentru că generațiile trecute au plătit fără să cârtească prețul enorm al menținerii ei în viata dar, am ajuns , să nu mai fim dispuși la sacrificii. Oricât de mici sau de orice tip. Egocentrismul si lipsa de responsabilitate, ca disoluție a națiunii.
Zilnic nu exprimăm nici un consimțământ ci doar ne târâim spre ceva cert, care ne îngrozește și ne-am auto-eliberat de orice obligații. Pierzând astfel și toate drepturile fără să o conștientizăm ca popor. In curând vom pierde dreptul de a exista ca națiune.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...