duminică, 30 iulie 2017

Indignarea retelelor sociale

Apare un subiect serios. Exemple : degradarea patrimoniului național și cultural, distrugerea cultului eroilor, distrugerea pădurilor României, lașitatea conducătorilor actuali în comparație cu cei din istoria noastră s.a.m.d. Aproape imediat se umflă o "revoltă indignată" pe rețelele sociale de ai crede că ceva, acum, chiar se va întâmpla. Si lumea își strigă supărarea, indignarea, curg acuzații, blesteme și promisiuni. Toate durează maxim o zi. Apoi apare altă indignare , supărare și apoi alta. Nimic, niciodată nu pare sa depășească stadiu de indignare sterilă. Maxima implicare pare un "share" sau un comentariu. Poate o poză naționalistă. Nimicul și nimicuri. Indivizii trăind totuși cu falsa impresie că sunt "implicați", "responsabili" sau "motivați". Si asta le dă dreptul să critice sau să dea lectii de patriotism. Sau de morală si etică. Deșertăciune și impotentă. Nimic nou sub soare căci, asa cum ne spune Stobaios ( Antologie, 82,9, Excerpte, II,2,16) :

"Întrebat fiind din ce motiv în vechime erau mai multi filosofi străluciți decât în prezent, deși pe atunci erau putini cei care se ocupau cu filosofia, Cleanthes răspunse: "Pentru că pe atunci se practica acțiunea, iar acum, cuvântul."

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...