luni, 11 martie 2013

11 Martie. Europa insangerata .

Atacul Atocha. Sau 11M (cum o denumesc spaniolii). Sau 3/11 cum o denumesc americanii. Sau Infragerea Europei cum as denumi-o eu. Ziua in care extremismul islamic a detonat 11 bombe, la o ora extrem de aglomerata, in trenuri care aduceau civili la lucru. Civili. Fara discriminare. Nu soldati. Nu activisti. Civili mergand spre munca dimineata. Patru trenuri. 11 bombe. 191 de morti. 1900 de raniti. Morti avand  17 nationalitati : 142 spanioli, 16 romani, 6 ecuadorieni, 4 polonezi, 4 bulgari, 3 pervieni, 2 dominicani, 2 columbieni, 2 marocani, 2 ucranieni, 2 din Honduras, 2 senegalezi, 1 cubanze, 1 chilian, 1 brazilian, 1 francez si 1 filipinez. Dupa spanioli, romanii au platit cel mai mare pret. 

Un alt atac fara negocieri, fara cereri, fara pretentii. Un alt atac nerevendicat o buna perioada de nimeni. Un alt atac menit sa ne omoare. Fara discriminare, fara logica, fara posibilitatea de a scapa. 

Un atac in care Al-Qaida lovea in inima Europei, intr-una din marile capitale europene, Madrid.



Un atac insa planificat cu grija: mai erau doar trei zile pina la alegerile generale din Spania. Sondajele generale il dadeau ca si castigator pe Jose Maria Aznar, primul ministru in functie. Cel care sustinea prezenta trupelor spaniole in zonele de conflict. Insa Partidul Socialist arunca acuzatia : suntem atacati deoarece avem trupe de mentinere a pacii in zone de conflict si teroristii ne dau un avertisment sa ne retragem trupele sau vor continua asasinatele. Adica sa ne supunem conditiilor teroristilor. Si populatia isi schimba opinia si voteaza Partidul Socialist.

Terorismul a invins. Spania isi retrage trupele. Ramin 191 de morti. Europa cedeaza amenintarilor islamistilor. Continua discutiile despre toleranta noastra si sangele curge prin gara Atocha. 

Ne retragem si ii lasam sa se dezvolte, sa creasca noi generatii de sinucigasi si sa puna mana pe tari. 

Dupa 9/11 american un mesaj transmis de Al-Qaida se termina asa : "[...] Voi vrei viata si noi vrem moarte". 

Sincere condoleante Europa. Nu ai reusit inca sa te ridici la nivelul asteptarilor istoriei. Inainte sa fie prea dureros si sa curga si mai mult sange nevinovat. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...