miercuri, 6 martie 2013

Corpul nostru ciudatel....part one


Interesante sunt informatiile despre corpul uman.Le citesti si te mandresti ce masina perfecta esti. O incununare a naturii, evolutiei si a mai a dracului maimuta de pe glob. Am gasit citeva de care nu aveam habar (si nici nevoie) ...sa le vedem :

Barbatii pierd, in medie, 40 de fire de par pe zi. Femeile 70. Si atunci cum mama dracului tot noi chelim ? La un moment dat pierdem mai mult. Ca o maree ? Ca o alunecare de pamint? Si cum tot ele au mai mult par decat noi ?
Cred insa ca femeile pierd 70 de fire. Doar in baie. Alte 30 aiurea prin casa sau pe la birou. Unele pe sacoul tau. 


Sangele uman are aceeasi salinitate ca si oceanul. Ok, ok. Stai asa. Daca avem aceeasi salinitate dar este nerecomandat sa bei apa din ocean in caz de naufragiu as putea sa mi-o injectez direct in vene? Sau cum ? Ca ma tot enerveaza un cosmar.
Esti mai inalt dimineata decat seara. Si mai odihnit. Si mai slab. Si mai nebarbierit. Si mai nervos ( in zilele lucratoare). Si la ce ma ajuta faptul ca sutn mai inalt ? Ma duc fuga sa joc un baschet ... rupere.
Inima iti transporta sangele prin tot corpul (circuti complet) de circa 1000 de ori pe zi. Si alcoolul din sange se tot plimba asa... nu e de mirare ca ametesti.



Genele rezista circa 150 zile. Nope. Majoritatea cad seara la demachiaj. OK, ma intreb cum au facut calculul asta. Au marcat cu pixul o geana si au verificat-o in fiecare zi ? Cine dracu are timp sa faca aceste teste ?



Sunt circa 500 de fire de par intr-o spanceana. Si citiva idioti care au stat sa le numere fiind platiti ca mari cercetarori in domeniul medical. Alooo ! Ceva pandemii, ceva SIDA , ceva cancer mai studiem si noi ? Nuuuuu..numaram firele de par din sprancele secretarei. 


Corpul uman contine aproximat 100 miliarde de celule nervoase. Si cercul meu de cunostiinte contine vreo 10 persoane care ma calca pe toate cele 100 miliarde simultan. Citiva doar cand ii vad. Cei mai multi cand deschid gura.


Nu este posibil sa stranuti cu ochii deschisi. Creierul meu singur nu vrea sa se improaste cu diferite chestii expulzate . 

Oasele umane sunt de patru ori ( 4x) mai puternice decat betonul. Well....Manole...Ana..now I get it ! Ce ma enerveaza insa este ca betonul castiga fiecare confruntare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...