duminică, 17 martie 2013

Absenta iadului....

Dintr-un sondaj al BBC am aflat ca 52% dintre britanici cred in rai. Totodata doar 32% cred in iad.
Aceasta diferenta ma pune pe ganduri. (Neavand acces la tot studiul/sondajul ma intreb daca restul de 48% sunt atei ? Aceasta cifra mi-ar reda sperantele legate de viitorul Europei). Aparent 20% dintre cei care cred in rai nu cred si in iad ceea ce ar duce la o simplificare a vietii ( dpdv religios): nu conteaza ce faci, tot in rai ajungi caci nu exista alt ceva. Fie a alta religie/schisma crestina apare, fie hedonismul are deja 20% din populatie. Fie religiile nu au reusit sa rezolve frica de moarte, singura explicatie/justificare a existentei oricarei religii. "Anxietatea de dezintegrare" ar spune Kohut.

Aceasta opinie imi aduce insa aminte de o foarte frumoasa poveste a lui Borges, Discul. In care apare un obiect magic, Discul lui Odin, care are o singura fata. Poveste scurta, merita citita.

Later edit: Simpatica a fost abordarea cardinalului de Bernis ( care evident credea in ambele) care a afirmat ca ii place " paradisul pentru climat si infernul pentru societatea aleasa". Nu, nu Mark Twain a spus asta facebook-image- quote-lover.   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Unind puncte pe hârtia memoriei.

  Când ești in zona Varna este recomandabil sa vizitezi Balcicul. Un motiv ar fi ca in zona nu ai multe locuri demne de vizita (in afara ora...